DOLAR 27,1649
EURO 28,9449
ALTIN 1.682,37
BIST 8.053,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Cts 30°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 24°C

Faizsiz Katılım Sistemine Devlet Güvencesi Geliyor

Faizsiz Katılım Sistemine Devlet Güvencesi Geliyor
Örnek Resim
20.11.2020
A+
A-
Haberi Dinle

Ev alma ve ev satma işlemlerinin yükselen trendi “faizsiz katılım” sistemine devlet güvencesi geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, faizsiz konut edindirme sistemine ilişkin yasa hazırlıklarının bitme aşamasına geldiğini açıkladı.

Faizsiz ev alım sistemi katılım yöntemi ile yaklaşık 250 bin vatandaşın tercih ettiği ve bankalara ya da faize parasını kaptırmadan bir evi kendi değerinde ve ayırdığı bütçenin tamamı eve gidecek şekilde işleyen bir sistem.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Elvan, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) başkanımızdan süratle bir çalışma yapılıp bakanlığımızla paylaşılmasını istedik. Sektörü disipline etme adına bir çalışma yapılıyor. Teknik düzeyde bitirme aşamasına gelindi. Eğer böyle bir kanun teklifi verilmesi hususu benimsenirse, biz adım atmak arzusundayız” dedi. Yasal düzenlemeyle birlikte hem katılımcılar hem de sistem güvence altına alınacak.

VATANDAŞIMIZ FAİZSİZ ALIŞVERİŞİ BENİMSİYOR: 250 BİN KATILIMCI VAR

Faiz hassasiyeti bulunan ya da banka kredisindeki ek faiz maliyetini yüklenmek istemeyenlerin ilgi gösterdiği bu sistemin toplam konut satışlarından aldığı pay yüzde 15’e ulaşırken, yasal güvenceyle bu payın ikiye katlanması öngörülüyor.

Sektörde faaliyet gösteren şirket sayısı 40’a yaklaşırken edinilen son dakika verilerine göre faizsiz ev alımında katılımcı sayısının da 250 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Örnek Resim
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Bu sayfadaki tüm içerikler korunmaktadır !